Nyd sommeren med udendørs spil

Inden vi får set os om, er det sommer, og så er det tid til at nyde de udendørs glæder. En kold øl i Nyhavn, en lækker rabarberkage på terrassen, en svømmetur i havet eller måske en udflugt til den nærmeste park.

Sommeren indbyder til udendørs aktiviteter, og her er der mange spil, man kan kaste sig over sammen med vennerne. Petanque er et af dem, men der findes mange andre.

Kan du ramme grisen?

Petanque menes at stamme fra Frankrig, og overalt i landet ser man på pladser og i parker både unge og gamle spille dette sjove spil, hvor det gælder om at kaste sine kugler, så de lander så tæt på den lille kugle, også kaldet grisen, som muligt.

Også herhjemme spilles der Petanque mange steder, og faktisk behøver man ikke engang en rigtig bane for at spille, for man kan spille næsten hvor som helst, der er et solidt underlag af enten grus, sand eller jord.

Til Petanque har man brug for et sæt med spillekugler, og dem kan man købe flere steder, både i fysiske butikker men også på nettet. I mindre byer kan det være svært at finde et sæt, men på nettet er der et stort udvalg.

Minigolf og crocket er sommerens klassikere

Selv om mange er glade for Petanque, er det dog ikke det eneste spil, man kan have sjov med om sommeren. Også Kongespillet eller krocket er et hit rundt omkring i haver og parker, og de fleste spil kan hele familien være med til.

Minigolf er en klassiker, når familien holder sommerferie i Danmark, og her er der sjov for både store og små, når det gælder om at få bolden i hullerne på den kringlede forhindringsbane.

Der er altså flere muligheder, når sommeren kalder og det er tid at komme udenfor. Uanset hvilket spil, I vælger at prøve, er det vigtigt at huske solcremen, både til børn og voksne. Faktor 50 kan lyde af meget, men det er ikke spor for lidt til en runde minigolf eller et Kongespil, for inden man får set sig om, er der gået flere timer, og så er huden rød, hvis man ikke har fået solcreme på.